Zo verwerk je planten in jouw interieur

Kan jouw huis wel wat groen gebruiken, maar vind je het lastig om planten in je interieur te verwerken? Je bent niet de enige! Toch hoeft het helemaal niet ingewikkeld te zijn om planten in je interieur te verwerken. Met behulp van deze tips tover je jouw huis in no time om in een urban jungle.

De voordelen van planten in je interieur

Naast dat het er gezellig uitziet, biedt het toevoegen van planten aan je interieur ook een hoop andere voordelen. Zo verbeteren planten de luchtkwaliteit en is uit verschillende onderzoeken gebleken dat planten stress kunnen verminderen, wat zelfs een gunstige invloed kan hebben op je bloeddruk.

 

Beschik je niet over groene vingers? Geen paniek! De verzorging hoeft helemaal niet lastig te zijn. Er zijn tal van gemakkelijke kamerplanten die weinig tijd en aandacht kosten. Een paar voorbeelden van dit soort planten zijn de cactus, de dracaena, de monstera en de yucca. Extra fijn, naast dat deze planten weinig verzorging nodig hebben, staan ze ook nog eens stijlvol in je interieur.

De plek van de planten in je interieur

Voordat je een plant aanschaft, is het belangrijk om te bepalen waar je de plant neer wilt gaan zetten. Komt de plant op een donkere plek te staan of krijgt jouw toekomstige groene vriend een prominente plek in de zon? Niet alle planten kunnen even goed tegen zonlicht, maar te weinig daglicht doet de meeste planten daarentegen vaak ook weinig goed. Bedenk daarom van te voren goed waar in je interieur je de plant neer wilt zetten en of dit overeenkomt met de behoeften van de plant van jouw keuze.

 

Daarnaast zijn mensen al gauw geneigd de plek van planten in het interieur alleen te beperken tot de tuin en de huiskamer. En dat is zonde! Ook in andere delen van het huis kan een plant veel doen voor de sfeer. Zo zijn lavendel, aloe vera en jasmijn, dankzij hun kalmerende en luchtzuiverende werking goede keuzes voor de slaapkamer, geeft een calathea sfeer aan de hal en staat een orchidee erg vrolijk in de badkamer. 

Planten combineren

Wat is er nog leuker dan één plant? Meerdere planten! Wie dacht dat je per plek maar één plant neer kunt zetten, heeft het mis. Wanneer je een goed gekozen verzameling aan planten bij elkaar plaatst, komen sommige planten nog beter tot hun recht. In dit geval is een trolley een ideaal item. Dit verplaatsbare meubel is een goede sfeermaker en is gemakkelijk verplaatsbaar. Een goede oplossing voor wanneer de planten te fel in de zon staan of wanneer ze juist even wat extra daglicht kunnen gebruiken.

 

Naast een trolley kun je natuurlijk ook gebruik maken van een plantentafel of kas. Nu denk je misschien: is een kas niet enkel iets voor mensen met een grote tuin? Fout. Ook voor kleine tuinen of balkons bestaan er kassen in een kleiner formaat.

Eyecatchers

Je wilt natuurlijk dat de planten in jouw interieur een echte eye catcher zijn, dankzij hun opvallende kleuren of bijzondere bladeren. Voorbeelden van deze planten zijn de Calathea, de White Fusion, de Calathea Medaillon, de Philodendron Verrucosum en de Alocasia Cuprea. Wil je het eyecatcher effect van de planten in je interieur nog wat aandikken? Stop de planten dan in opvallende en kleurrijke potten en plaats de planten op een prominente plek.

Groen op de muur

Zijn alleen planten voor jou niet genoeg? Om je urban jungle nog wat meer kracht bij te zetten, kun je naast het verwerken van echte planten in je interieur ook kiezen voor behang met een botanisch printje. Dit zorgt voor een tropisch gevoel en sluit goed aan bij de rest van je plantenverzameling.

 

 

Terug naar blog