Zo richt je jouw studentenkamer leuk en voordelig in

Ga je binnenkort voor het eerst op kamers of woon je al een tijdje in een studentenkamer en ben je toe aan een nieuwe inrichting? Een studentenkamer inrichten, kan knap lastig zijn. Je wilt tenslotte dat je kamer een plek is waar je zowel kunt studeren als ontspannen. Hoe richt je jouw studentenkamer zo slim mogelijk in en hoe bepaal je de stijl van je kamer? Wij helpen je graag op weg.

De stijl van je studentenkamer

Wanneer je aan de slag gaat met de inrichting van je studentenkamer, is het bepalen van de stijl is misschien wel de belangrijkste keuze. Om het maken van deze keuze wat gemakkelijker te maken, is het handig om vooraf een moodboard te maken. Een handige tool hierbij is natuurlijk Pinterest. Bewaar alles wat jij mooi vindt, van gehele woningen tot kleuren en prints en bepaal aan de hand hiervan de overkoepelende stijl. Heb je de stijl bepaald? Probeer je hier dan aan te houden tijdens het kiezen van de kleuren, meubels en materialen. Door vooraf te kiezen voor één duidelijke stijl, creëer je rust en eenheid. Stijl het geheel vervolgens af met accessoires en woondecoratie.

Shop tweedehands

Wanneer je voor het eerst op jezelf gaat wonen, heb je waarschijnlijk geen enorm budget te besteden. Toch hoeft dat geen probleem te zijn. Met behulp van een beetje creativiteit en een goed oog voor tweedehands items kun je ook zonder al te veel geld je studentenkamer stijlvol inrichten. Vraag bijvoorbeeld eens rond aan vrienden en familie of zij nog van plan zijn om meubels weg te doen of bezoek de plaatselijke kringloop. Kijk daarnaast ook op marktplaats en in Facebookgroepen wat er bij jou in de buurt aangeboden wordt. Je zal je verbazen over de hoeveelheid kwalitatieve meubels die hier gratis of voor weinig geld over de digitale toonbank gaan. En heb je zelf nog wat oude spullen die je niet meer gebruikt? Via de website ruilen.nl ruil jij je ongebruikte spullen in voor iets nieuws. Wie weet wat voor parels je hier nog op de kop tikt.

Investeer in de belangrijkste meubels

Oké, je hebt dus besloten niet te veel geld uit te geven aan de inrichting van je studentenkamer. Toch is het goed om in een paar belangrijke dingen wel te investeren. Een goed bed is hierin één van de belangrijkste onderdelen. Wanneer je op een goedkoop bed slaapt, zal dit ten koste gaan van een goede nachtrust en is de kans groot dat je na verloop van tijd hier ook lichamelijk de gevolgen van zal ervaren. Investeer hier dus in. Hetzelfde geldt voor een goede studeerplek. Als student spendeer je tenslotte een groot deel van de tijd achter je bureau. Een goede bureaustoel en een tafel of bureau op de juiste hoogte zijn hierin van groot belang. Ook dit zijn meubels waar je dus beter niet op kunt besparen.

 

Daarentegen zijn er ook meubels waar je wél gemakkelijk op kunt besparen. Zo kan je een bank vaak gratis of tegen een kleine vergoeding tweedehands op de kop tikken en heb je ook voor een kleine prijs al een prima kledingkast. Wanneer je een kledingkast toch te duur vindt of hier niet de ruimte voor hebt, biedt een kledingrek een prima alternatief. Dit is goedkoper en neemt minder ruimte in beslag.

Benut de ruimte

Is jouw studentenkamer niet erg groot? Bespaar ruimte door te kiezen voor multifunctionele meubels. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een bedbank met opbergruimte, een bureau die tevens als eettafel dient, een bed met lades of een kruk die als bijzettafel kan dienen. En beschikt je kamer over een hoog plafond? Denk dan eens aan een hoogslaper. Ook dit kan je studentenkamer een hoop ruimte opleveren.

Terug naar blog