Zo creëer je een boho chic interieur

Zo creëer je een boho chic interieur

Wanneer we kijken naar de huidige trends op het gebied van interieur, zien we dat verschillende stijlen momenteel erg populair zijn. Eén van deze trends is een boho chic interieur. Maar wat houdt deze trend nou eigenlijk precies in en hoe creëer je deze stijl in je eigen huis? Wij leggen het je graag uit.

Wat houdt een boho chic interieur precies in?

Wie boho chic zegt, zegt imperfecte perfectie en wereldse invloeden. Het boho chique interieur is afgeleid van de bohemian woonstijl, met als grote verschil dat er in een boho chic interieur meer aandacht is voor het bij elkaar passen van de meubels en items. Zo zijn de lijnen en vormen net wat strakker, de kleuren wat neutraler en sluit het geheel beter bij elkaar aan. De gemeenschappelijke deler van beide stijlen is dat er veel aandacht is voor persoonlijke items, natuurlijke materialen en invloeden vanuit verschillende landen en culturen. Ook kenmerken beide interieurstijlen zich door een mix van kleuren en materialen.

De algemene regel in een boho chic interieur is vooral dat alles mag. Laat je fantasie erop los en mix en match met kleuren, prints en materialen. Ook wordt deze stijl gekenmerkt door persoonlijke verhalen, door middel van foto’s, souvenirs, schilderijen en accessoires met een betekenis.

De kleuren en materialen van een boho chic interieur

Een boho chic interieur wordt gekenmerkt door veel accessoires en natuurlijke materialen. Op het gebied van kleur passen tinten als beige, bruin, olijfkleur, kaki en taupe goed in een boho chic interieur. Deze kleuren vormen als het ware de basis van deze stijl en kunnen worden aangevuld met felle kleuren, zoals blauw, rood, paars en geel. Een kleur die je in dit interieur beter kunt vermijden, is zwart. Kies in de plaats hiervan voor diepe, donkere tinten.

Ga qua materialen voor een mix van natuurlijke materialen, zoals hout, jute, linnen en leer en wat modernere materialen, zoals faux fur, velvet en goud messing. Deze materialen zijn een fijne tegenhanger voor de natuurlijke elementen en voorzien het geheel van een wat meer chique look. Ook natuursteen, zoals marmer past goed in een bohemian chique inrichting.

Deze kleuren en materialen kun je terug laten komen in verschillende meubels en accessoires. Items die goed passen in deze inrichting, zijn bijvoorbeeld patchwork dekens en kussens met franjes en motieven. Ook de muren kun je voorzien van een extra boho touch, door te kiezen voor een behang met een structuur erin verwerkt en door deze te decoreren met foto’s van reizen.

Boho chic in de slaapkamer

Ook in de slaapkamer is een boho chic interieur een heuse trend. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een bed met klamboe, linnen lakens, patchwork dekens en warme kleuren. Ook kleurrijke sierkussens en perzische tapijtjes mogen hierin niet ontbreken. 

Boho chic = niks moet, alles mag

Kort samengevat zijn er dus eigenlijk geen regels bij het samenstellen van een boho chic interieur. Zolang het maar persoonlijk en eigen is. Dus mix en match er op los en onthoud dat een perfecte boho chic interieur nooit helemaal af is.

Terug naar blog