Zo verwerk je de lente in je interieur

In dit artikel lees je hoe jij de lente in jouw interieur kunt verwerken.

 

Na een lange grauwe winter konden we er allemaal niet op wachten, de lente. Langzaamaan worden de dagen weer langer, laat de zon zich vaker zien en bloeit de natuur weer op. Maar wie denkt dat je alleen buitenshuis van de lente kunt genieten, heeft het mis. Verwerk de lente in je interieur er ervaar ook op minder mooie dagen dat heerlijke voorjaarsgevoel. Hoe je dat doet? Wij geven je een aantal tips!

 

Speel met kleur in jouw interieur

Wanneer je de lente in je interieur wilt verwerken, is kleur misschien wel het belangrijkste aspect. Om ervoor te zorgen dat het geheel bij elkaar past, is het handig om vooraf een kleurthema te bepalen. Wanneer je aan voorjaarskleuren denkt, denk je al gauw aan pasteltinten. Toch zijn dit niet de enige tinten die voor het lentegevoel zorgen. Zo zijn bijvoorbeeld ook donkerder roze en aardetinten erg geschikt voor het voorjaar.

Je kunt deze kleuren in je interieur verwerken door middel van losse accessoires, zoals kaarsen, kussens en plaids of juist door voor een grote eye catcher te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een roze hocker of stoel. Voor een extra sterk effect, kun je er ook voor kiezen om een muur te schilderen. Stem voor een stijlvol geheel deze kleur af op je kleurenthema.

Naast de hierboven genoemde kleuren, zorgen ook natuurlijke materialen voor een frisse uitstraling. Denk bijvoorbeeld aan meubels gemaakt van rotan of wit geverfd hout, zoals onze Home Society kruk. Ook bestaande houten meubels kun je voorzien van een vrolijke look met behulp van een likje verf.

 

Flower power

Uiteraard zijn bloemen een onmisbaar onderdeel voor het verwerken van de lente in je interieur. Dit kun je doen door wekelijks een verse bos op tafel te zetten, maar ook door middel van bloesemtakken of door een paar losse bloemen uit de tuin knippen en deze in decoratieve vaasjes te steken. Typische voorjaarsbloemen zijn bijvoorbeeld tulpen, narcissen, hyacinten, irissen en blauwe druifjes. Vind je het in leven houden van bloemen maar lastig? Dan vormen droogbloemen een stijlvol alternatief.

 

De lente op tafel

Ook op tafel mag de lente gezien worden. Geef een diner in voorjaarsstijl en kies voor een tafelloper, kaarsen en servetten in vrolijke kleuren en maak het geheel af met een kleurrijk servies en flink wat bloemen.

 

Prints en patronen

Prints en patronen geven meer diepte aan een ruimte. Met name geometrische prints en patronen zien we de laatste jaren veel en geven een speels effect, zonder al te druk te ogen. Deze patronen vind je veel op bijvoorbeeld kussens en vaasjes. Combineer dit met wat (droog)bloemen of pampasgras en voilà, je hebt weer wat extra voorjaar in huis.

 

Zorg voor licht in jouw huis

Voor het creëren van een voorjaarsinterieur, zijn licht en ruimte van groot belang. Speel met de indeling van meubels voor een zo optimaal mogelijke lichtinval en zorg ervoor dat er ook door de ramen genoeg licht naar binnen kan vallen. De juist raamdecoratie is hierbij van groot belang. Zo staan zwarte shutters bijvoorbeeld erg stijlvol, maar maken deze een ruimte snel donker. Kies in plaats daarvan bijvoorbeeld voor semi doorschijnende vouwgordijnen in een lichte tint, zodat er voldoende licht naar binnen kan vallen.

Een ander belangrijk aspect bij het creëren van licht, is ruimte. Door overbodige meubels en accessoires weg te halen, oogt de ruimte groter en lichter. Zo kunnen vloerkleden een kamer in de winter warm en knus maken, maar zorgt het weghalen hiervan in het voorjaar juist voor een meer opgeruimde en lichtere uitstraling.

 

Aan de slag met jouw interieur

We hopen dat deze tips je wat handvatten hebben gegeven om zelf aan de slag te gaan met het in huis halen van het voorjaar. Weet je nog niet precies waar je moet beginnen? Het vooraf maken van een moodboard kan een handig hulpmiddel zijn bij het inzichtelijk krijgen van de stijl die het meest bij jou past. Op zoek naar wat extra inspiratie? Bekijk dan eens ons aanbod aan woondecoratie.

 

Verder nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op!

 

Terug naar blog