Low budget interieur tips

Low budget interieur tips

Toe aan een frisse wind door je interieur maar zit je krap bij kas? Laat je daar niet door tegenhouden! Een nieuw interieur hoeft namelijk helemaal niet veel geld te kosten. Met een beetje creativiteit en handigheid kom je namelijk een heel eind. Benieuwd hoe? Wij hebben onze low budget interieur tips voor je op een rijtje gezet.

Voorzie je bestaande meubels van een nieuwe look

Wie zegt dat je nieuwe meubels aan moet schaffen om je interieur van een nieuwe look te voorzien? Door je huidige meubels van een nieuwe stof of een likje verf in een andere kleur te voorzien, creëer je een totaal ander interieur. Zo kun je op een low budget manier mee in de trendkleuren van dit jaar, zonder daarvoor je halve spaarrekening te hoeven plunderen.

Low budget een nieuwe keuken? Laat je keuken wrappen

Het is één van de absolute trends in keukenland en ook nog eens erg budget vriendelijk: het laten wrappen van je keuken. Doet deze term niet direct een belletje rinkelen? Het wrappen van je keuken is een low budget manier om jouw keuken - en daarmee je interieur - van een nieuwe look te voorzien. In plaats van voor vele duizenden euro’s een nieuwe keuken te laten plaatsen, wordt bij het wrappen de huidige keuken voorzien van een nieuw laagje in een kleur en print naar keuze. Zo kun je bijvoorbeeld een simpel aanrecht voor weinig geld van een chique marmer look voorzien of die saaie keukenkastjes van een strakke matzwarte look.

Low budget wanddecoratie

Wie aan wanddecoratie denkt, denkt al gauw aan planken en schilderijen. Items die gauw in de kosten op kunnen lopen. Maar met een beetje creativiteit hoeft dit helemaal niet zo te zijn. Er zijn namelijk ook tal van low budget opties. Zo vormen sinaasappelkistjes een creatief-ogend alternatief voor planken en kan een muursticker een origineel alternatief voor een schilderij vormen.

Low budget interieur tips in de slaapkamer

Ook je slaapkamer kun je met een paar kleine aanpassingen van een nieuwe look voorzien. Ga eens voor jezelf na wat het meest prominente meubel in je slaapkamer is. Juist, in de meeste gevallen is dit het bed. Door je bed van wat nieuwe sierkussens en een nieuw dekbedovertrek te voorzien, krijgt de kamer direct een andere uitstraling. Ook gordijnen of een vloerkleed dragen bij aan dit effect.

Ga op zoek naar low budget replica’s

We begrijpen het, design meubels doen het goed in het interieur. Veel mensen geven hier dan ook de voorkeur aan. Helaas zijn deze meubels niet goedkoop. Toch hoeft dit niet te betekenen dat deze stijlvolle uitstraling niet voor een klein budget is weggelegd. Je kunt namelijk gewoon op zoek naar de low budget replica! Deze vind je vaak bij grote betaalbare winkels en warenhuizen. Zo kun je jouw interieur voorzien van de stijl die jij mooi vindt, zonder dat dit onbetaalbaar wordt. En ga je toch echt liever voor het origineel? Kijk dan eens of je het item online of in een vintagewinkel tweedehands de kop kunt tikken.

Terug naar blog