Hoe tover je jouw badkamer om tot een hamam paradijs?

Hoe tover je jouw badkamer om tot een hamam paradijs?

Na een lange of stressvolle dag, is het ontzettend belangrijk om soms eens goed tot rust te komen en genoeg aandacht aan jezelf te besteden. Wat is er dan een beter idee dan je eigen badkamer omtoveren tot een héérlijk hamam paradijs, zodat je voortaan lekker kunt ontspannen. Dit hoeft helemaal niet duur en ingewikkeld te zijn. Met een paar kleine aanpassingen kom je namelijk al een heel eind! Om je alvast een handje te helpen, hebben we 5 waardevolle tips voor je op een rijtje gezet.

Groen moet je doen in je badkamer!

Om de ultieme hamam sfeer te krijgen, is het verstandig om gebruik te maken van groen in je badkamer. Zo kun je kiezen voor één of meerdere planten. Dit zorgt voor een fijne en ontspannen sfeer in de badkamer. De natuur is een plek waar je goed tot rust kunt komen. Wees er dus vooral niet zuinig mee, want veel groen kan je hele badkamer een andere sfeer geven. Let op; De badkamer is over het algemeen vrij vochtig. Houdt hier rekening mee bij aanschaffing van de planten. Sommige planten kunnen beter tegen vocht en warmte dan andere. Ook hebben planten voldoende licht nodig. Heb je niet voldoende licht in jouw badkamer? Dan zijn kunstplanten een goed alternatief.

Ontspannende kaarsen, oliën en geurstokken kunnen in de badkamer niet ontbreken!

In jouw hamam mogen rustgevende geuren niet ontbreken. Het eerste wat je van een wellness herkent als je binnen loopt zijn de heerlijke en vooral kalmerende geuren. Laat dit dus ook terug komen in jouw eigen badkamer. Dit kun je doen door het plaatsen van geurstokjes. Je hebt deze in diverse geuren. Zó kun je precies de geur in huis brengen die jij lekker vindt.

Daarnaast kun je gebruik maken van kaarsen. Deze kun je rondom het bad of de douche zetten. Dit zorgt voor een fijne en warme sfeer. Als je nog meer geuren in je hamam paradijs wilt, kun je ook kiezen voor geurkaarsen.

Tijdens jouw ‘me time’ is het gebruik van een olie onmisbaar. Naast het feit dat het ontspannend werkt, krijg je er ook nog eens een zachte huid van. Deze oliën kun je ook mooi neerzetten ter decoratie.   

Natuurlijke materialen in de hamam badkamer.

Bij het creëren van een échte hamam, zijn natuurlijke materialen onmisbaar. Je kunt denken aan een houte bankje, stenen krukje, een kastje van houten planken of een paar rieten manden. Dit geeft je badkamer een mooie ambiance. Daarnaast is het ook nog eens praktisch en brengt het opbergruimte met zich mee. Als je graag nog een stapje verder wilt gaan, kun je ook kiezen voor bamboe accessoires of een mooi waterbestendig vloerkleed in aarde tinten.

Accessoires in de hamam badkamer voor een finishing touch!

Om je eigen wellness te perfectioneren, kun je gebruik maken van diverse accessoires. Gebruik hiervoor kleuren die rust bevorderend zijn en vallen in het aardetintenpalet. Zo kun je bijvoorbeeld handoekjes in een mooie kleur oprollen of kleurrijk badzout neerzetten. Ook kun je uiteraard kiezen om gebruik te maken van natuurlijke materialen. Je kunt denken aan marmeren vazen/kandelaars of rieten manden.

Zorg dat de hamam badkamer opgeruimd en schoon is.

Een opgeruimde badkamer, zorgt voor een overzichtelijke en schone sfeer. Zo kun je je nog beter ontspannen. Berg zoveel mogelijk onnodige spullen op en bedenk goed welke producten gezien mogen worden en welke niet. Zet bijvoorbeeld een tandenborstel in een tandenborstelhouder en ruim de tandpasta goed op. Sommige producten kun je ook gebruiken als accessoires. Een luchtje en/of zeep kan juist frisheid en een schone sfeer uitstalen.

Terug naar blog