Hoe geef je je huiskamer een nieuwe look?

Hoe geef je je huiskamer een nieuwe look?

Voor velen is de woonkamer een belangrijke plek om even helemaal tot rust kunt komen. Je spendeert er dus veel tijd. Daarom, ben je er misschien ook juist wat sneller op uitgekeken. Met een nieuwe en verfrissende look, kun je je woonkamer weer helemaal omtoveren tot jouw droomplekje. Om je alvast een zetje in de goede richting te geven, hebben we een aantal (budget proof) tips voor je op een rijtje gezet!

Geef je bank een nieuwe look!

Een groot onderdeel van de woonkamer, is toch wel de bank. Als je je woonkamer een nieuwe en verfrissende look wilt geven zou het aanschaffen van een nieuwe bank dan ook een goede optie zijn om de sfeer in de ruimte te veranderen. Toch, is een bank een vrij grote investering. Gelukkig, bestaan er tegenwoordig ook bankhoezen. Dit is een goedkoper alternatief en kan hetzelfde gewenste resultaat bereiken. Je hebt deze bankhoezen in alle verschillende soorten stoffen, kleuren en maten. Denk ook aan nieuwe kussens en een kleed op de bank. Zo ziet de woonkamer er al heel anders uit!

Mirror, mirror on the wall

Door gebruik te maken van spiegels in de woonkamer, lijkt de ruimte optisch lichter en groter. Naast het feit dat spiegels helemaal in zijn, zorgen deze spiegels dus ook nog eens voor nieuwe dimensie in het huis. Een echte win-win situatie dus! Je kunt de spiegels ophangen of neerzetten. Groot of klein, het maakt allemaal niet uit. Een perfect toevoeging voor de woonkamer dus!

Bedenk een nieuwe indeling

Vaak, kun je je woonkamer al een hele nieuwe look geven door gewoon eens te schuiven met je interieur. Zet je bank eens op de plek waar de eettafel staat. Je zult zien dat met het spelen van het interieur, je al vrij snel een hele nieuwe woonkamer hebt.

Maak gebruik van sfeervolle vloerkleden

Vind je het lastig om een warme en gezellige sfeer in de woonkamer te creëren? Kijk dan eens naar een mooi bijpassend vloerkleed. Deze kleden zijn beschikbaar in allerlei patronen en kleuren. Zó krijgt je woonkamer in een kláp veel meer sfeer. Als je te maken hebt met een vrij grote ruimte, kun je er ook voor kiezen om meerdere vloerkleden in het interieur te brengen. Zorg dat je in hetzelfde kleurpallet blijft als de rest van het interieur. Zo, zullen de kleuren goed matchen. Vloerkleden heb je in verschillende prijsklasse. De mogelijkheden zijn dus echt eindeloos.

Licht de woonkamer op met accentverlichting

Accentverlichting is eigenlijk niks anders dan met licht ergens een accent op leggen. Door een  schilderij op te lichten met een lamp, springt het kunstwerk er echt tussenuit. Ook zijn kantelbare sportjes een goede oplossing. Zo kun je zelf kiezen welke hoekje van de kamer jij wilt accentueren. Deze spotjes zijn er ook in kleurverlichting. Dit zorgt voor nog meer extra sfeer in huis. Ben je de kleurtjes even zat? Dan zet je de spotjes weer terug in de neutrale kleuren. Dus waar wacht je nog op?

Terug naar blog