Hoe breng ik kleur in mijn interieur?

Hoe breng ik kleur in mijn interieur?

De zomermaanden komen er weer aan en dat betekend dat je alle frisse zomerkleuren dus weer uit de kast kunt halen! Soms kan het nog wel eens lastig zijn om dit op de juiste manier te doen of heb je geen idee waar je moet beginnen. Gelukkig zijn er enorm veel manieren om kleur in je interieur te brengen. Ben je hier benieuwd naar? En verdient jouw interieur ook wat meer kleur? Wij hebben dé perfecte tips voor je op een rijtje gezet!

Blaas je interieur een nieuw leven in met verf.

Wil je een ruimte kleurijker te maken? Of vooral ook meer te laten spreken? Dan kun je er voor kiezen om een muur te verven. Door een frisse kleur zoals blauw of groen aan te brengen, krijgt de ruimte meteen een hele andere uitstraling. Bedenk vóór dat je begint met verven, welke sfeer je wilt creëren. Oriënteer welke kleuren er zijn. Heb je een idee? Verf dan een klein stukje van de muur met de kleur die je in gedachte hebt. Matcht de kleur met jouw verwachting? Verven dan maar! Wil je liever graag wat klein beginnen en niet meteen een hele muur verven? Dan kun je er ook voor kiezen om een klein wandje te verven. Als je uiteindelijk toch meer muren wilt verven en misschien zelfs wel in verschillende kleuren, is het verstandig om in hetzelfde kleurenpalet te blijven. Zo weet je zeker dat de kleuren bij elkaar passen.

Bloemen & planten.

Ook kleine veranderingen kunnen voor veel resultaat zorgen. Door het plaatsen van bloemen en planten in je interieur, oogt een ruimte al snel veel kleurijker. Daarnaast is het ook nog eens makkelijk verwisselbaar. Zin in een felle kleur? Ga dan voor een mooi kleurrijk boeket. Ben je deze felle kleuren weer zat? Vervang deze dan met een nieuw boeket naar keus. Als je liever een permanente plant in huis wilt, bedenk dan opnieuw welke sfeer je in huis wilt creëren.

De juiste accessoires maken het verschil.

Je kunt gemakkelijk kleur in je interieur brengen, door het gebruiken van kleurrijke accessoires. Kussens voor op de bank, fotolijstjes, kaarsen, vazen en kandelaars kunnen de ruimte een kleurrijke boost geven. Wil je na een tijdje toch weer liever wat anders? Dan kun je deze accessoires gemakkelijk verwisselen en een nieuwe kleur in huis brengen. Als je er toch liever voor kiest om een grotere verandering aan te brengen, kun je gaan voor een kleurrijk kleed of een mooi schilderij.

Verlicht je huis met kleurige lampen.

Net als foto’s en andere accessoires helpen ook lampen bij het bepalen van een sfeer. Door het neerzetten van een kleurrijke lamp, kun je de ruimte al een stuk fleuriger maken. Daarnaast, kun je met het spelen van licht je interieur een stuk meer kleur geven. We hebben 3 manieren voor je op een rijtje gezet;

  • Als je er voor gekozen hebt om een muur te verven, kun je dit accentueren door de wand extra te verlichten. Zo valt de gekleurde muur extra op.
  • Door het hebben van veel kleurrijke lampen en lichten, word de kamer goed verlicht. De ruimte lijkt ruimtelijker en kleuren in de kamer vallen meer op.
  • Lampen zoals; Philips Hue en led strips zijn goede alternatieven voor het aanbrengen van verschillende kleurlampen. Ben je de kleurtjes even zat? Dan kun je de lampen gemakkelijk terug zetten in een neutrale kleur.
Terug naar blog