Dit zijn dé woontrends van 2023!

Dit zijn dé woontrends van 2023!

Nog even een 2023 staat alweer voor de deur. Wat heeft het komende jaar voor ons in petto op het gebied van woontrends? Wij namen een kijkje in onze glazen-woontrend-bol en zagen een hoop verscheidenheid aan trends. Van minimalistisch tot bohemian en van beige tot knalpaars, er kan en mag een hoop in 2023. Wij zetten de populairste woontrends voor je op een rijtje.

De Scandinavische woontrend

Na jaren is de Scandinavische woontrend nog steeds populair en ook in 2023 is deze trend niet weg te denken. En dat is ook niet gek, want een Scandinavisch interieur is fris, licht en tijdloos. Het minimalistische interieur straalt rust en harmonie uit en is tegelijkertijd comfortabel. Kenmerkend voor deze woontrends zijn hout, gecombineerd met zachte textielsoorten en lichte tinten.

Woontrends van 2023 in kleuren

Wanneer we kijken naar de kleuren van 2023 zien we twee contrasterende kleuren naar voren komen. In 2023 staan uitgesproken groen en indringend paars centraal. Deze sterk contrasterende kleuren zorgen samen voor een verrassend kalme en rustgevende uitstraling. Dit klinkt allereerst misschien wat gek, maar bedenk maar eens dat deze kleuren in de natuur ook veel samen voorkomen. Combineer verschillende tinten paars en groen voor een sprekende maar toch gebalanceerde uitstraling.

Duurzaamheid

Anno 2023 kunnen we duurzaamheid eigenlijk geen woontrend meer noemen, maar eerder een levensstijl. Het is noodzakelijk om goed voor onze aarde te zorgen en daarom kritisch naar de productie en consumptie van producten te kijken. Hierin zien we dat handwerk, ambacht en meubels met een eigen verhaal centraal staan en er zoveel mogelijk gebruik wordt gemaakt van duurzame materialen. Hierbij kun je denken aan nieuwe meubels die op duurzame wijze gemaakt zijn, maar ook aan een combinatie van nieuwe meubels met vintage items.

 

Kleuren die aansluiten bij deze stijl, zijn met name aardetinten, zoals groen, bruin en terra. Deze kleuren passen goed bij elkaar en zorgen voor een rustige uitstraling.

De bohemian woontrend

Ook de bohemian trend is een woontrend die we in 2023 veel zullen gaan zien. Deze artistieke stijl kenmerkt zich door een mix van kleuren en verschillende type meubels. Al kent deze stijl twee varianten. De eerste variant is te herkennen aan het gebruik van veel kleur, de tweede juist aan neutrale tinten en elegante en esthetische details, gecombineerd met warme houtsoorten en rode ondertonen. Ook is deze trend te herkennen aan het gebruik van exotische elementen, zoals franjes, diermotieven, schelpen en veren. Daarnaast mogen planten, zoals een cactus of monstera niet ontbreken binnen een bohemian interieur.

Beige en organische vormen

Beige en organische vormen zorgen ervoor dat jouw interieur rust uitstraalt. Beige kan goed gecombineerd worden met tinten als grijs en (groen)bruin en zachte stoffen, zoals bouclé en velvet.

 

Ook blijven we in 2023 veel organische vormen zien in het interieur. Denk hierbij aan accessoires in bijzondere vormen en meubels met rondingen. Deze vormen zorgen voor een zachte uitstraling en zijn daardoor goed te combineren met de beige tinten.

De maritieme woontrend

Ook bij deze woontrend staan details uit de natuur centraal. Al gaat het in dit geval niet om om kleuren als groen en bruin, maar juist om de kleuren van de zee. Denk aan blauw, turkoois en wit, gecombineerd met verweerde houtsoorten. Deze kleuren en elementen zorgen voor een gevoel van rust en zuurstof. Maak deze trend compleet door het gebruik van mosselen of andere schelpsoorten. 

Functionaliteit

Waar bij de meeste woontrends kleuren, vormen en textuur centraal staan, draait deze trend om functionaliteit. Doordat we de afgelopen jaren veel meer hybride zijn gaan werken, zijn onze huizen meerdere functies aan gaan nemen. Hierin staat de mogelijkheid om te kunnen schakelen tussen werk en privé centraal. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een tafel dat ook als bureau kan fungeren, maar ook aan meubels waarbij het comfort centraal staat, zoals een goede bank of stoel.
Terug naar blog