Dit zijn dé woontrends van 2022

Thuis, een plek waar je veel tijd spendeert, een plek waar je tot rust komt en een plek waar je je fijn wilt voelen. Een interieur waarin je je prettig voelt, is hierbij dan ook onmisbaar. Zin om je huis te voorzien van een frisse touch? Speel met kleuren, vormen, inrichting en materialen en laat je inspireren door de woontrends van 2022.

Woontrends in kleuren

In 2022 maken zwart en wit plaats voor zachte beige tinten en warme, behaaglijke kleuren, zoals bruin, olijfgroen en burnt orange. Als toevoeging op dit kleurenpalet doet ook indigo blauw het dit jaar goed in het interieur. Ga je liever voor een wat lichtere uitstraling? Ook frisse blauwe kleuren en aardetinten mogen niet ontbreken in het modebeeld van 2022.

Een multifunctionele inrichting

Wonen en werk waren nog nooit zo erg met elkaar verweven als tijdens de afgelopen twee jaar. Een multifunctionele inrichting is daarin van groot belang. Denk aan een eettafel die je om kunt bouwen tot werkplek of een thuiskantoor dat je door middel van een kamerscherm af kunt scheiden van de rest van de ruimte. Vergeet hierin ook vooral niet dat een werkplek comfortabel en goed voor je houding moet zijn. Het is dan ook zeker de moeite waard om te investeren in een goede stoel en tafel of bureau. Je zit er per slot van rekening een groot aantal uren per dag aan.

Woontrends uit de natuur

Een woontrend waar we in 2022 niet omheen kunnen, zijn invloeden uit de natuur. Dit zien we terug in de grote hoeveelheid aan kamerplanten, maar ook in materialen, zoals een grove bouclé stof, leer en hout. Deze materialen vormen een mooie combinatie met de warme tinten die we dit jaar veel zien. Ook de velvet trend is in 2022 nog zeker niet voorbij. Denk aan een met velvet beklede bank of stoel. Combineer dit bijvoorbeeld met een grof gebreide wollen plaid voor een warm effect.

 

Een andere woontrend die we dit jaar veel zien, zijn zachte rondingen een aaibare texturen. Denk bijvoorbeeld aan een bank met ronde hoeken en aaibare teddy stoffen. Deze trend vormt hiermee een tegenhanger van de strakke vormen en rechte lijnen die we de afgelopen jaren veel zagen en soms ietwat kil en koud aan kunnen voelen. Ronde vormen daarentegen ogen warmer en knusser. Meubels met dit soort opvallende vormen zijn tevens een echte eye-catcher. Om voor één geheel te zorgen, laat je de ronde vormen terugkomen in andere meubels in het huis, zoals de salontafel of het vloerkleed.

 

Naast een warme uitstraling bieden meubels met ronde vormen nog een ander voordeel. Zo nemen ze optisch minder ruimte in. Hierdoor passen ze goed in een kleinere ruimte. Vind je het ondanks de ronde vormen toch nog groot ogen? Geen zorgen, want volumineus is dit jaar namelijk een heuse woontrend.

Duurzame materialen

Net als op vele andere vlakken in de wereld staat ook op het het gebied van interieur verduurzaming de komende jaren hoog op de agenda. We zien steeds meer merken die in het ontwerp- en productieproces eerlijke keuzes maken, die minder schadelijk voor de wereld zijn. Draag hier ook als consument je steentje aan bij en verdiep je voorafgaand aan de aankoop in de herkomst van je product.

Woontrends op tafel

Wanneer het aankomt op woontrends op de eettafel, luidt het motto: houd het vooral niet te netjes. Imperfecties vormen hierin het centrale thema. Iets wat hier goed bij aansluit, is keramiek servies. Door zijn unieke ontwerp is geen één stuk hetzelfde. Daarnaast is keramiek goed te combineren met natuurlijke materialen als hout, bamboe en aardewerk.

 

Voor een speelse touch maak je het geheel af met een groot aantal kleurrijke kaarsen, servetten en wat vrolijke accessoires. Denk hierbij bijvoorbeeld aan luipaard kandelaren of andere beeldjes van wilde dieren, want ook the wild life trend is dit jaar nog zeker niet voorbij.

 

Terug naar blog