Creëer een home spa met deze badkamer decoratie tips

Of je voorkeur nu uitgaat naar een snelle douchebeurt of een uitgebreide badder sessie, de badkamer is een veelvuldig gebruikte ruimte in het huis. Extra belangrijk dus dat je je hier prettig voelt en het een plek is waar je tot rust kunt komen. Ben jij op zoek naar manieren om meer sfeer in je badkamer aan te brengen? Aan de hand van deze badkamer decoratie tips verander je jouw badkamer in een ware home spa.

Een badkamer in balans

Balans is één van de belangrijkste elementen voor het creëren van een rustige sfeer in de badkamer. Te veel spullen zorgen voor een rommelige uitstraling en dat is hetgeen wat we in de badkamer juist willen vermijden. Je wilt ten slotte dat het een plek is waar je tot rust kunt komen en je kunt ontspannen.

 

Wanneer het aankomt op het decoreren van de badkamer is eenvoud het sleutelwoord. Dit doe je door bijvoorbeeld te kiezen voor accessoires in een vooraf bepaald kleurthema. Wat overigens niet hoeft te betekenen dat je maar één kleur in de badkamer kunt verwerken. Wie van rust houdt maar tegelijkertijd ook van een speels effect, kan ook kiezen voor een kleurthema bestaande uit meerdere, bij elkaar passende tinten. Zo voorzie je de badkamer van een nonchalante touch, zonder de balans uit het oog te verliezen.

Het juiste licht

Voor de decoratie van de badkamer is het belangrijk om rekening te houden met het juiste licht. Zowel daglicht als kunstmatig licht zijn namelijk erg bepalend voor de sfeer in de badkamer. Voldoende licht zorgt voor een ruimtelijke uitstraling. Beschikt je badkamer over ramen? Vergeet dan ook vooral niet om na te denken over passende raamdecoratie. Sommige soorten raamdecoratie ontnemen de badkamer namelijk van een hoop daglicht.

 

Omdat je waarschijnlijk zowel de mogelijkheid tot fel licht als sfeervol licht wilt hebben, is een dimmer een zeer praktische toevoeging aan de badkamer. Zo heb je zowel het juiste licht voor het doen van je make up als voor een wellnessavond in bad.

Maak van je badkamer een mini-spa

We benoemden het hierboven al. De badkamer is een perfecte plek voor het creëren van je eigen mini-spa. Naast het juiste licht zijn geurstokjes, badschuim en kaarsen de ultieme manieren om dit effect te realiseren. Ga je graag nog een stapje verder? Giet je ongezellige shampoo en zeep flessen over in mooie flacons. Dit zorgt direct voor een chique look en oogt een stuk rustiger, wat allemaal bijdraagt aan de ultieme home spa-ervaring.

Bergruimte in de badkamer

Zoals we hierboven al zeiden, doet rommel weinig goeds voor de uitstraling van je badkamer. Handige opbergruimtes zijn daarom onmisbaar. Heb je een kleine badkamer? Maak dan slim gebruik van de ruimtes, door de hoekjes en muren goed te benutten. Denk bijvoorbeeld aan een ophangsysteem met opbergruimte die je aan de deur kunt bevestigen, praktische wanddecoratie en planken. Opgeruimd staat netjes! Daarnaast zijn sierlijke potjes een ideale plek om kleine rondslingerende prulletjes in te bewaren.

Breng groen aan in de badkamer

Voorzie de badkamer van kleur en leven door middel van planten. Dit oogt niet alleen gezellig, maar is ook nog eens goed voor de gezondheid. Daarnaast zorgt de hoge luchtvochtigheid in de badkamer ervoor dat planten je badkamer ook nog eens erg lekker laten ruiken. Reden genoeg dus om planten onderdeel uit te laten maken van de decoratie van jouw badkamer. Geen groene vingers? Kunstbloemen- en planten zijn een goed (en gemakkelijk) alternatief.

Mix materialen

Voorzie je badkamer van een extra touch door gebruik te maken van verschillende materialen. Denk bijvoorbeeld aan houten planken waarop je je mooiste flacons decoratief uit kunt stallen. Naast hout misstaan meubels en accessoires gemaakt van rotan en marmer ook zeker niet in de badkamer van nu.

 

 

Terug naar blog