5x zo haal je de herfst in huis

5x zo haal je de herfst in huis

Na een lange, warme zomer moeten we er nu toch echt aan geloven, de herfst is weer in aantocht. Waar we in de zomer vooral buiten leven, krijgen we met het verkleuren van de natuur en dalen van de temperatuur massaal zin om meer thuis te zijn. En dan is het natuurlijk wel zo fijn als je huis warm en sfeervol aanvoelt. Vind je dit zelf nog wat lastig? Haal de herfst in huis met behulp van deze vijf tips.

Haal de herfst in huis met herfstdecoratie

Waar we in de zomermaanden het liefst alles licht en fris willen, geven we in het najaar vaak de voorkeur aan warme herfsttinten, zoals okergeel, roestbruin en donker oranje. Door deze kleuren te verwerken in je interieur, creëer je direct een warme herfstsfeer. Nu kun je er natuurlijk voor kiezen om dit heel drastisch aan te pakken en direct een muur in één van deze tinten te verven. Wie dat iets te veel van het goede vindt, kan er uiteraard ook voor kiezen om het wat subtieler aan te pakken en deze kleuren enkel terug te laten komen in accessoires.

 

Sierpompoenen, kussenhoezen, een sprei, kaarsen en droogbloemen zijn kleine aanpassingen, waarmee je de herfst in huis haalt en dat warme, knusse gevoel creëert. Naast droogbloemen kun je ook gebruikmaken van echte bloemen. Kies hierin bij voorkeur wel voor bloemen in warme tinten, zoals bordeaux gekleurde gerbera’s en donker oranje rozen

Kies voor aaibare materialen

Als er iets bijdraagt aan het in huis halen van de herfst, zijn het wel warme dekens en kussens. Leg ze in een mooi mand of drappeer over de bank of een stoel voor een knus en sierlijk effect. Geef bij het kiezen van plaids en kussens de voorkeur aan grof geweven materialen, zoals linnen, robuust canvas en grove breisels. Om er één geheel van te creëren, verwerk je dit op verschillende plekken in je interieur.

Haal de geur van het najaar in huis

Naast accessoires haal je de herfst ook in huis door middel van warme geuren. En wat is hier een betere manier voor dan het gebruik van geurkaarsen? Kies voor kaarsen in geuren als sandelwood, kaneel of appel of maak zelf geurkaarsen door kaneelstokjes om stompkaarsen te binden. En niet alleen de geur van deze kaarsen draagt bij aan dit knusse najaars gevoel, het oogt ook nog eens erg warm en gezellig.

Planten in de herfst

Niet alleen wij mensen beschikken in het najaar vaak over wat minder energie, ook kamerplanten hebben hier mee te maken. Doordat ze minder licht krijgen dan in de zomermaanden, groeien ze minder hard. Verplaats kamerplanten in de herfst daarom naar een plek waar ze meer daglicht krijgen en vermijd plekken naast de kachel, om te voorkomen dat de lucht rondom de planten te droog wordt. Daarnaast haal je de herfst ook in huis door wat nieuwe exemplaren in herfsttinten aan te schaffen.

Herfst in de tuin

Creëer de herfst niet alleen in huis, maar ook in de tuin. Omdat de bodem in oktober en november nog niet al te koud is, is dit het ideale moment om planten te verplaatsen die toch niet helemaal naar je zin stonden. Ook is dit dus het perfecte moment om nieuwe planten in de grond te zetten. Dit klinkt misschien wat gek, maar ook dit heeft te maken met de nog relatief warme bodem. Daarnaast is dit uiteraard de uitgelezen periode voor het planten van voorjaarsbollen.

 

Naast planten zorgen ook accessoires, zoals (sier)pompoenen en lampjes voor een knusse sfeer in de tuin. En omdat het in de herfst vaak nog niet heel koud is, kun je met een dekentje en een warme kop thee hier ook nog prima buiten van genieten.

Terug naar blog