5 x Tips voor meer rust in jouw interieur

5 x Tips voor meer rust in jouw interieur

Oogt jouw woning rommeliger dan je lief is en zou je graag willen dat je interieur wat meer rust uit zou stralen? Snappen we! Je huis is tenslotte de plek waar je op wilt kunnen laden en tot rust wilt komen. Een rustig ogend interieur is hierin van groot belang. Om ervoor te zorgen dat ook jij meer rust in jouw interieur aan kunt brengen, hebben wij vijf tips voor je op een rijtje gezet.

#1 Creëer eenheid

Eén van de belangrijkste elementen voor het creëren van rust in je interieur, is eenheid. Eenheid creëer je door de dezelfde stijlen op meerdere plekken in het huis terug te laten komen. Maak je bijvoorbeeld in de woonkamer veel gebruik van zwart-wit tinten en strakke elementen, maar is de keuken daarentegen erg landelijk? Dit zorgt voor onrust. Voorkom dit en kies één overkoepelende stijl voor het hele huis.

#2 Vermijd losse accessoires

Wanneer je interieur bestaat uit veel losse accessoires, ontstaat er snel onrust. Dit kun je voorkomen door spullen bij elkaar te zetten. Dit oogt rustiger en maakt het geheel leuker om naar te kijken. Verzamel alle fotolijstjes bijvoorbeeld op een gezamenlijke plank en plaats een aantal kaarsen bij elkaar op een mooi dienblad.

#3 Creëer rust door eenheid in kleuren en materialen

Veel verschillende materialen en kleuren zorgen voor een onrustig en onsamenhangend geheel. Voorkom dit door gebruik te maken van terugkerende kleuren en materialen. Dit betekent niet dat alles in exact dezelfde kleur moet zijn, maar wel in dezelfde tint. Ook terugkerende materialen zorgen voor eenheid. Uiteraard kun je hier ook een beetje mee spelen. Ga bijvoorbeeld voor items in dezelfde kleur, maar gemaakt van verschillende materialen. Hiermee creëer je een speels effect, zonder dat de eenheid verloren gaat.

#4 Een opgeruimd interieur = een rustig interieur

Je kunt nog zoveel eenheid gecreëerd hebben, maar wanneer de ruimte rommelig is, zal dit weinig effect hebben. Opruimen is namelijk het belangrijkste element voor het creëren van rust in je interieur. Hierin is het van belang dat je interieur over genoeg opbergruimte beschikt. Hiermee voorkom je dat troepjes overal en nergens belanden, mits je natuurlijk ook daadwerkelijk regelmatig opruimt. Kijk daarnaast ook kritisch naar de hoeveelheid meubels die je hebt staan. Heb je deze echt allemaal nodig? Door onnodige meubels weg te doen, creëer je meer ruimte en daarmee ook meer rust in je interieur.

#5 Zorg voor comfort

Een comfortabel ogend interieur zal automatisch meer rust uitstralen. Het gebruik van materialen is hierin een belangrijke factor. Zo stralen zachte en natuurlijke materialen meer comfort en daarmee meer rust uit. Kies bijvoorbeeld voor een bank van een teddy of velvet stof, comfortabele eetkamerstoelen of een hoogpolig vloerkleed.

Terug naar blog