5 x Ideeën voor het inrichten van een tienerkamer

5 x Ideeën voor het inrichten van een tienerkamer

Is jouw tiener toe aan een nieuwe slaapkamer, maar weet je niet goed hoe je dit aan moet pakken? Wij geven je vijf tips en ideeën voor het inrichten van een tienerkamer.

Slim gebruik maken van de ruimte

Tienerkamers beschikken meestal niet over erg veel ruimte. Toch is het vaak ook een ruimte waarin erg veel spullen bewaard moeten worden. Denk aan kleding, schoolspullen, een plek om te leren en een ruimte om te kunnen relaxen. Een handige manier om dit probleem op te lossen, is door slim gebruik te maken van de ruimte. Hiermee bedoelen we dat je niet alleen de breedte van de ruimte benut, maar vooral ook de hoogte. Dit doe je bijvoorbeeld door te kiezen voor een kast tot aan het plafond of een hoogslaper. Daarnaast leveren ook multifunctionele meubels je een hoop ruimte op. Denk bijvoorbeeld aan een bedbank of een uitklapbaar bureau.

Voorkom chaos

Het puberbrein kan vrij chaotisch zijn. Dit vertaalt zich dan ook vaak door naar hun studeerplek. Je wilt natuurlijk dat je kind zich in zijn slaapkamer goed op zijn of haar huiswerk kan concentreren, maar met een rommelig bureau kan dit al gauw een hele opgave worden. Zorg daarom voor een overzichtelijke studieplek, met voldoende opbergruimte. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een trolley of een overzichtelijk ladekastje.

De kleuren van een tienerkamer

De smaak van tieners kan vrij snel veranderen. Waar het ene jaar roze nog helemaal hip is, kan dit een jaar later alweer als kinderachtig worden bestempeld. Houd de kleuren daarom neutraal en kleed de tienerkamer aan met accessoires. Zo oogt de kamer rustiger en kun je met een paar kleine aanpassingen in bijvoorbeeld het dekbedovertrek en andere accessoires gemakkelijk een nieuwe look creëren. En wil je toch wat kleur op de muren aanbrengen? Over het algemeen doen pasteltinten, als zachtroze en mintgroen het goed in een meidenkamer en staan kleuren als legergroen en donkerblauw goed in een stoere jongens slaapkamer.

Nieuw leven inblazen

Wie zegt dat je alles nieuw moet kopen wanneer je de slaapkamer van jouw tiener een make over wilt geven? Met een schuurpapiertje, een pot verf en een kwast kun je oude meubels namelijk ook een geheel nieuw leven inblazen! Dus ziet dat oude kastje er niet meer zo fris uit? Met een lik verf in een bijpassende kleur is die weer als nieuw. En zit er een beschadiging op het meubel? Zet er een dienblad, een mooi boek of andere dekkende decoratie op en er is niets meer van te zien.

Deel de slaapkamer op in ruimtes

Omdat tieners meestal nog thuis wonen, maar over het algemeen wel veel behoefte aan hun eigen ruimte hebben, brengen ze vaak veel tijd op hun slaapkamer door. Deze ruimte wordt dan ook gebruikt voor vele verschillende activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan het afspreken met vrienden, het werken aan school en relaxen. Het is daarom handig om de tienerkamer in verschillende ruimtes op te delen. Zo creëer je met een kastje of een kamerscherm gemakkelijk aparte ruimtes, waar je kind aan school kan werken, kan slapen en kan relaxen.

Terug naar blog