5 tips voor het inrichten van je balkon

5 tips voor het inrichten van je balkon

Het voorjaar komt er weer aan én dit betekent dat je weer volop gebruik kunt maken van je balkon!  Zo is het bijvoorbeeld het perfecte plekje om je even terug te trekken met een goed boek of een spannende serie op je telefoon. Uiteraard kun je in de andere periodes van het jaar ook gebruik maken van je balkon. Helaas, is het soms nog wel eens lastig om deze paar vierkante meters optimaal te benutten en gezellig te maken. Wil jij weten hoe je van dat grijze en donkere balkon, jouw favoriete plekje kunt maken? Wij helpen je graag met 5 waardevolle tips voor het inrichten van jouw balkon.

Waar ga je je balkon voor gebruiken?

Voordat je bezig gaat zijn met het inrichten van je balkon, is het verstandig om van te voren eerst te bedenken en bepalen wat de precieze functie van het balkon gaat worden. Bekijk hoeveel ruimte je te besteden hebt en wat de mogelijkheden zijn. Wil je graag kunnen relaxen in de zon om even tot rust te kunnen komen? Dan kun je eerder kiezen voor een compacte lounge set of 2 heerlijke tuinstoelen. Lijkt het jou toch leuker om met vrienden en familie in de buitenlucht te kunnen eten? Dan kun je eerder gaan voor een smalle eettafel met stoelen, kleine picknicktafel of de balkonbar.

Rustgevende Planten.

Als je eenmaal weet waar je je balkon voor gaat gebruiken, is het tijd om te gaan decoreren! Planten brengen een frisse en rustgevende sfeer met zich mee. Dit kun je terug laten komen in het interieur van je balkon. Om ruimtebesparend te werk te gaan, kun je er voor kiezen om gebruik te maken van hangplantjes aan het plafon.

Praktische verlichting.

Ook verlichting kan niet ontbreken. Extra tip; werk ook met verlichting de hoogte in. Dit bespaard enorm veel ruimte. Door het ophangen van waxinelichthouders aan de muur of misschien wel een leuke lampenslinger kom je al een heel eind. Kaarsen en lampen voor op tafel zijn natuurlijk ook een optie.

Sfeervolle Kussens.

Wil je graag een fleurig en gezellig balkon? Vergeet dan vooral de kussens niet! Super comfortabel en het ziet er ook nog eens sfeervol uit. De kussens zijn te vinden in alle kleuren en maten. Je kunt je balkon dus écht zo kleurrijk maken als jij zelf wilt. Ben je de felle kleurtjes zat? Dan kun je deze gemakkelijk verwisselen voor een iets wat neutralere kleur.

Een luxe balkonbar

Heb je op je balkon niet veel ruimte te besteden? Maar wil je toch graag heerlijk in de buitenlucht kunnen dineren? Dan is de balkonbar misschien wel de perfecte oplossing voor jou! Je bevestigt een speciaal geschikte houten plank aan de reling. Je kunt hier alles op kwijt zónder dat het veel ruimte inneemt. Super handig dus! Deze bar is beschikbaar in verschillende houtsoorten. Zit je in de koude wintermaanden liever binnen? Dan kun je de balkonbar gebruiken voor je mooiste decoraties. Een echte aanrader dus!

Terug naar blog