5 tips om de lente in huis te brengen (2023)

5 tips om de lente in huis te brengen (2023)

Het is bijna weer zo ver, regenachtige en donkere dagen worden ingeruild voor vogeltjes die gaan fluiten. De eerste zonnestralen zijn te zien en de bladeren worden groen. De lente staat voor de deur! Dit betekend dat de winter accessoires weer opgeruimd kunnen worden en plaats kan maken voor de frisse en kleurrijke decoraties. Om jouw woning lente klaar te maken, hebben we 5 handige tips voor je op een rijtje gezet.

Bloemen, bloemen en nog eens bloemen.

Een voor de hand liggende, maar onmisbare eerste tip; Door in je interieur gebruik te maken van veel bloemen, word je woning net een lenteparadijs. Een fris boeket met lichte/felle kleuren maakt jouw huis meteen een stuk vrolijker. Probeer dus ook zo af en toe een mooi nieuw boeket neer te zetten. Je hebt veel bloemen voor lage en hoge prijzen. Je kunt het dus zo gek maken als je zelf wilt. Ga je liever voor een iets meer permanente plant? Dan is er genoeg variatie voor verschillende kamerplanten. Door meerdere bloemen en planten in je huis neer te zetten, ontstaat er een hele open, frisse en kleurrijke sfeer.

Behang & verf.

Een andere manier om de lente in huis te halen, is door het schilderen van je muur of het plaatsen van een vrolijk behang. Deze verandering kan jouw woonkamer helemaal omtoveren. Frisse, lichte pastel kleuren zijn perfect geschikt voor de lente. Als je liever gaat voor een wat kleinere verandering kun je ook voor kiezen om accessoires en kastjes te verven. Dit hoeven dus niet perse wanden te zijn. Als je liever kiest voor behang, dan is een lente-geïnspireerd foto behang met een motief van bijvoorbeeld landschappen of bloemen een goede optie. Je kunt het echt zo gek maken als jij zelf wilt!

Pas houten accenten toe.

Houten accessoires zijn tegenwoordig overal te vinden. Je hebt ze in allerlei verschillende soorten en maten. Van houten krukjes tot aan kandelaars. Wanneer je de houten accessoires combineert met pastel kleuren heb je pas echt het voorjaar in huis! Daarnaast kun je er in je interieur ook nog voor kiezen om gebruik te maken van aarde tinten. Denk dan aan de kleuren; bruin, groen en beige. Deze kleuren zijn makkelijk te combineren en geven echt het voorbeeld van de lente weer.

Een heerlijke lentegeur in huis.

Door de heerlijke geur van verse bloemen, haal je al snel de lente in huis. Maar, daarnaast zijn er nog veel meer manieren! Denk bijvoorbeeld aan geurstokjes in een heerlijke lentegeur of geurkaarsen in vrolijke pastelkleurtjes. Thuiskomen in een fris huis wat lekker ruikt, dat wilt toch iedereen? Lente geuren kun je herkennen aan de frisse, bloemige en soms fruitige geur.

Licht & ruimte.

De lente komt eraan. Dat betekend dat het weer langer licht is. Zorg er dan ook voor dat je dit licht terug laat komen in je interieur. Simpele en kleine trucjes, zoals je gordijnen open te houden overdag zorgen ervoor dat je huis een openlijke sfeer krijgt. Probeer daarnaast je ramen zo vrij mogelijk te houden en er amper tot niets voor te zetten. Zo laat je het licht extra schijnen! Ook zorgt daglicht ervoor dat je huis ruimtelijker oogt. Een echte win-win situatie dus.

Terug naar blog